آموزشی

عطر ارگانیک یا Natural Perfume چطور ساخته میشود؟ + مزایا و معایب

5/5 - (1 امتیاز)

عطر ارگانیک درگذشته طرفداران زیادی داشت و عموم مردم از آنها استفاده زیادی می‌کردند، اما با تغییر سلیقه‌ها، کمتر شاهد استفاده از آن هستیم.

در سال‌های اخیر برخی از برندهای معتبر خارجی مثل مارک جیکوبز و هاوما انگلیس، دست به تولید عطرهای ارگانیک زدند و آنها را با قیمت تقریباً بالایی عرضه کردند. از همین رو مجدداً سلیقه‌ها به استفاده از عطر ارگانیک در حال چرخش است و حالا افراد، بیشتر از قبل به دنبال فواید و خواص استفاده از این عطرها می‌گردند.

در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با عطر ارگانیک، نحوه ساخت، مزایا و معایب آن آشنا کنیم. اگر جزو افرادی هستید که به بوی طبیعت و استفاده از محصولات ارگانیک علاقه‌مندید، پیشنهاد می‌کنم حتماً تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

عطر ارگانیک چیست؟

کلمه ارگانیک به هر چیزی گفته می‌شود که از طبیعت نشات گرفته شده و مواد شیمیایی در آن دخالتی نداشته باشد. عطر ارگانیک هم دقیقاً به همین معناست. این عطرها از عصاره گل و گیاهان موجود در طبیعت گرفته می‌شوند و در ترکیبات آن نیز از مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود.

در ضمن در این‌گونه عطرها نباید از هیچ منبع حیوانی مانند عنبرِ نهنگ‌ها استفاده یا بر روی هیچ حیوانی تست شود. دقیقاً به همین خاطر، بسیاری از وِگان‌ها و دوستداران حیوانات، علاقه‌مند به استفاده از عطر ارگانیک هستند.

تفاوت بین عطرهای ارگانیک و عطرهای معمول چیست؟

هنوز به طور قطعی مشخص نیست که تولیدکنندگان عطرهای ارگانیک از چه استانداردی پیروی می‌کنند. دلیل این موضوع این است که هیچ استاندارد بین‌المللی برای این مسئله در نظر گرفته نشده و طبیعتاً هر کشور، ممکن است از قوانین و استانداردهای خودش پیروی کند.

اما چیزی که به‌طورقطع می‌توان در مورد آن صحبت کرد، ترکیبات به‌کاررفته در این عطرها هستند. در عطرهای ارگانیک، از ترکیباتی استفاده می‌شود که پایه‌ی گیاهی دارند و حتی در خیلی از موارد برای ماندگاری بیشتر عطر نیز از روغن‌های گیاهی استفاده می‌کنند.

این موضوع در عطر و ادکلن‌های معمول به گونه دیگری است. در ترکیبات آنها ممکن است اسانس‌ گیاهی با عصاره‌های حیوانی مخلوط شوند و البته ترکیبات شیمیایی مثل الکل، دی اتیل فنالات و … هم وجود خواهند داشت.

لازم به ذکر است که برخی از مواد شیمیایی موجود در عطر و ادکلن‌های رایج، در دراز مدت آسیب‌هایی را به بدن وارد می‌کنند.

عطر ارگانیک چگونه ساخته می‌شود؟

برخی از افراد بنا به هر دلیلی، نمی‌توانند عطر موردعلاقه خود را در فروشگاه‌ها پیدا کنند. به همین دلیل ساختن عطر ارگانیک یک روش فوق‌العاده برای آنها خواهد بود.

از این طریق شما قادر هستید تا هر عطری که دوست دارید را در خانه بسازید و از آن استفاده کنید.

در ضمن عطرهای ارگانیک یک ایده عالی برای هدیه دادن هستند. در ادامه روش ساخت عطرهای ارگانیک را توضیح می‌دهیم.

برای ساخت عطر ارگانیک به عصاره گیاهی (عصاره هر گل، گیاه یا میوه‌ای که دوست دارید)، روغن گیاهی (مثل روغن نارگیل، جوجوبا و …) و الکل نیاز است.

نکته: الکل به ماندگاری بیشتر عطر کمک می‌کند؛ اما بعضی‌ها دوست ندارند که از عطرهای الکل دار استفاده کنند. در این باره باید بگویم که عطرهای گیاهی بدون الکل هم ساخته می‌شوند، پس نگران نباشید.

  • برای ساخت عطر، ابتدا یک شیشه کوچک را بردارید و نصف آن را با روغن گیاهی موردنظر خود پُر کنید.
  • سپس 20 تا 25 قطره از عصاره موردعلاقه خود را درون شیشه بریزید. یادتان باشد که شما می‌توانید چند عصاره را به‌دلخواه با هم ترکیب کنید یا تنها فقط یکی را مورداستفاده قرار دهید. (این موضوع کاملاً سلیقه‌ای است)
  • ممکن است که در شیشه، اسانس و روغن از هم جدا بمانند؛ بنابراین حتماً قبل از استفاده، شیشه را کاملاً تکان بدهید.
  • عطر را تست کنید و اگر به‌اندازه کافی قوی نبود، چند قطره عصاره دیگر هم به آن اضافه کنید.

تبریک می‌گویم، عطر شما آماده و قابل‌استفاده است.

نحوه استفاده از این عطرهای ارگانیک

عطرهای بر پایه روغن، مسلماً چرب هستند و بهتر است بر روی لباس از آنها استفاده نشود. چون به‌احتمال زیاد باعث ایجاد لک می‌شوند و متأسفانه این لک‌ها یا رفع نمی‌شوند و یا ازبین‌بردن آن دشوار است.

این عطرها معمولاً در شیشه‌های رولربال عرضه می‌شوند، زیرا چربی باعث مسدود شدن محفظه اسپری خواهد شد و امکان استفاده از بطری اسپری را غیرممکن می‌سازد.

ازآنجایی‌که روغن‌های گیاهی و عصاره‌ها، خاصیت درمانی دارند؛ بنابراین توصیه می‌شود که از آنها مستقیماً بر روی پوست استفاده شود. در این صورت، هم ماندگاری بیشتری خواهند داشت و هم از مزایای آن بهره می‌برید.

بهترین نقاط بدن برای استفاده از عطر کجاست؟

احتمالاً بارها شنیده باشید که عطر را به مچ دست خود بمالید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد. دلیل این مسئله، جریان خون بیشتر و گرم‌تر بودن نقاط نبض‌دار بدن است. این نقاط به‌خاطر گرم بودن، به حفظ رایحه عطر کمک بیشتری می‌کنند. پس از نظر علمی نیز این مسئله کاملاً صحیح است.

نقاط مناسب بدن برای استفاده از عطر، شامل موارد زیر هستند:

  • مچ دست
  • گردن
  • پشت‌گوش
  • مچ پا
  • داخل آرنج دست
  • پشت زانو

نقطه انتخابی برای استفاده از عطر، به لباس شما نیز بستگی خواهد داشت، پس اگر لباس شما پوشیده است، تنها در نقاط آزاد بدن از عطر استفاده کنید.

از عطرهای ارگانیک در چه مواردی استفاده می‌شود؟

همان‌طور که احتمالاً از آن مطلع هستید، رایحه‌های طبیعی، دارای خواص درمانی مختلفی نیز هستند و در خیلی از موارد برای ازبین‌بردن برخی بیماری‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. این عطرها به چند روش استفاده می‌شوند که در ادامه تعدادی از آنها را معرفی می‌کنیم.

1.برای خوشبو کردن بدن

قطعاً این روش بهترین شیوه برای استفاده از عطرهای ارگانیک است. زیرا هم نیاز به عطر کمتری خواهید داشت و هم رایحه در همه‌جا، همراه شما خواهد بود.

2.برای استفاده در حمام

حمام کردن یکی از روش‌هایی است که به ریلکس شدن بدن و کم‌شدن استرس کمک زیادی می‌کند. خیلی از روانپزشکان توصیه می‌کنند که هنگام استفاده از وان، چند قطره روغن گیاهی را درون آب بریزید تا باعث بهبود بیشتر وضعیت شما شود.

بعضی‌ افراد در منازل خود وان ندارند؛ بنابراین می‌توانند عطرهای ارگانیک را در قسمتی از حمام قرار دهند تا از خواص درمانی آن  بهره ببرند.

3. برای خوشبو کردن محیط

احتمالاً بارها دیده‌اید که در حرم‌های مطهر از گلاب استفاده می‌کنند. دلیل این کار، گرم بودن بوی گلاب و خاصیت آرامش‌بخش بودن آن است. این موضوع در ادیان دیگر نیز صدق می‌کند و معابد با رایحه‌های طبیعی مختلفی معطر می‌شوند.

حتی در هنگام مدیتیشن هم توصیه می‌شود که از عود استفاده کنید. همه این‌ها نشان‌دهنده اهمیت استفاده از رایحه‌ها در محیط و تأثیر آن روی افراد است.

شما نیز می‌توانید کمی عطر ارگانیک را روی دستمال یا گل یا هر چیز دیگری بمالید و آن را در محیط خانه قرار دهید. به این صورت، هم از عطر موردعلاقه خود لذت خواهید برد و هم از خواص درمانی آن استفاده می‌کنید.

مزایا و معایب عطر ارگانیک

حالا که به‌صورت کامل با عطر ارگانیک آشنا شدید، بیایید کمی هم در مورد مزایا و معایب آن صحبت کنیم.

مزایا:

1. سمی نیستند، زیرا در آنها از هیچ ترکیب شیمیایی مانند پارابن و … استفاده نمی‌شود؛ بنابراین باعث اختلالات هورمونی و تأثیرات منفی نخواهد شد.

2.بی‌خطر و سازگار با محیط‌زیست هستند. چون در آنها عصاره‌های حیوانی، مشتقات نفتی و سایر مواد شیمیایی وجود ندارد. به همین خاطر به حیوانات آسیب نمی‌زند و دوستدار محیط‌زیست است.

3.خواص اروماتروپی دارند و از آنها می‌توان در درمان بسیار از بیماری‌های روحی یا حتی جسمی استفاده کرد.

4. ایجاد حساسیت نمی‌کنند. روغن‌ها و رایحه‌های به‌کاررفته در این عطرها، ملایم و طبیعی هستند و در بسیاری از موارد بدون الکل ارائه می‌شوند. به همین دلیل باعث هیچ حساسیتی در پوست و ریه نخواهند شد.

5.باعث جذب حشرات نمی‌شوند. بسیاری از عطرهای صنعتی ممکن است باعث جذب حشرات شوند، درصورتی‌که برخی رایحه‌ها مانند اسطوخودوس، اکالیپتوس، شمعدانی و … دورکننده حشرات هستند.

معایب:

1.ممکن است یک رایحه برای همه مناسب نباشد و در برخی از افراد ایجاد حساسیت کند.

2. به دلیل نبود الکل، ماندگاری آنها نسبت به عطرهای معمول کمتر است.

3.تشخیص عطر ارگانیک واقعی، دشوار است و شاید کاملاً طبیعی نباشد.

4.در صورت خالص بودن، از قیمت بالایی برخوردار هستند.

در بیشتر مواقع روغنی‌اند و باعث ایجاد لکه بر روی لباس می‌شوند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را به‌صورت کامل با عطر ارگانیک، مزایا و نحوه ساخت آن آشنا کنیم و تفاوت بین عطر‌های رایج و ارگانیک را مورد بررسی قرار دهیم.

طبیعتاً ممکن است هر محصول طرفداران خاص خود را داشته باشد و معایب عنوان شده، تأثیری در عدم استفاده از محصول موردنظر، نداشته باشد. اما به‌هرحال نمی‌توان خواص عطر طبیعی برای افراد و طبیعت را نادیده گرفت.

اگر شما هم به این‌گونه از عطرها علاقه‌مند هستید و یا دوست دارید حتی برای یک‌بار تجربه‌ی استفاده از این عطرها را داشته باشید، فروشگاه عطر طبیب، ارائه‌کننده عطرهای ارگانیک باکیفیت و با تنوع رایحه بسیار زیاد است که مطمئناً شما را راضی خواهد کرد.

در پایان دوست داریم نظر یا تجربه شما را در مورداستفاده از این عطر‌ها بدانیم؛ بنابراین خوشحال می‌شویم آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *